Kindercarnaval

Affiche Kindercarnaval 2020.jpg

51ste Kindercarnaval

Maandag 24 Februari 2020

In en rond de Sint-Annazaal, Roklijf 2, 9300 Aalst

 

Het Jefkes-Kindercarnaval, hét hoogtepunt van de carnavalsmaandag is aan z’n 51ste editie toe. Reeds in de voormiddag starten de Jefkes met een ballonwedstrijd waarbij meer dan 1000 ballonnetjes worden opgelaten met als doel een zo ver mogelijke bestemming te bereiken. Reeds vanaf 10 uur mogen alle kleurtekeningen afgegeven worden.

Trots en gelukkig ontvangen De Jefkes ieder jaar honderden kinderen, ouders, oma’s en opa’s aan de Sint-Annazaal. Ze zijn er getuige van een bonte, kleurrijke stoet doorheen de Sint-Annawijk met als toemaatjes: een massale prijzen-bollenworp op het “Ezelsplein” en de overhandiging van een leuk en bovendien gratis verrassingspakket aan alle stoetgangertjes.

Wie met een origineel, zelf in elkaar geknutseld carnavalswagentje de optocht komt kleuren, kan alvast rekenen op een extra prijs.

De kindercarnavalsstoet vindt plaats onder het veilige oog van een politie-escorte en zet aan omstreeks 14 uur ter hoogte van de Sint-Annazaal.

Het programma krijgt een mooi vervolgstaartje in de Sint-Annazaal met gezelschapsspelen en animatie en een spetterende clownacts verzorgd door de alomgekende Clown Rocky.

Tenslotte is er de kleurwedstrijd. Hiervoor verspreiden De Jefkes ieder jaar ruim 12000 A4-tjes in quasi alle lagere scholen van Aalst en daarbuiten. Uiteraard is ook hieraan een officiële prijsuitreiking verbonden. Per leeftijdscategorie worden de beste kleurtekeningen beloond.

Alle kinderen die in één van voormelde onderdelen een prijs in de wacht slepen, worden persoonlijk per post uitgenodigd om in de Sint-Annazaal te genieten van een heus kinderfeest en om zeer waardevolle prijzen in ontvangst te nemen.